Wat heb ik nodig om op gipsplaten te schilderen?

De saaie gipsplaten ook zo beu? Gipsplaten kunt u zelf eenvoudig schilderen om zo de woning een compleet nieuwe uitstraling te geven. Om dit te doen heeft u wel een aantal producten nodig. Van afdekfolie tot aan de kwasten en verf zelf, er komt veel bij kijken. In dit blog leggen wij uit wat van toepassing is bij het schilderen van gipsplaten en wat u daarom zeker in huis moet halen.

Voorbereiding op het schilderen van gipsplaten

Voordat u kunt gaan beginnen met het schilderen van de gipsplaten zal de vloer afgedekt moeten worden. Afdekfolie op de grond leggen beschermt deze tegen eventuele verfspetters en andere lelijke plekken. Het is belangrijk om het afdekfolie goed vast te plakken zodat het niet beweegt en er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. U wilt niet vallen wanneer u met een trap werkt. Indien u met gipsplaten werkt met daarin stroomaansluitingen of een schakelaar, haal dan eerst de stroom eraf. Vervolgens kunt u de aansluitingen afplakken met schilderstape. Naast afdekfolie en tape kan het zijn dat u gipsplaatvulling nodig heeft om de wanden te egaliseren. Hiervoor kunt u gipsplaatvuller voor gebruiken. Om de vulling aan te smeren op de muren heeft u een plamuurmes, stanleymes en een eventueel een emmer nodig.

Wij raden het aan om altijd van te voren de gipsplaten even te schuren. Dit zorgt ervoor dat de verf later goed blijft zitten. Voor het schuren van gipsplaten gebruikt u een stuk schuurpapier met minimaal 220 korrels.

Vervolgens heeft u voorstrijkmiddel nodig. Dit smeert u op de gipsplaten. Voorstrijkmiddel heeft als werking het gips te beschermen. Gips absorbeert vloeistoffen zoals verf erg makkelijk waardoor zonder beschermlaag veel meer verf zal opnemen dan nodig. De voorstrijk aanbrengen doet u met een kwast of rolletje.

Nu echt aan de slag: gipsplaten schilderen

Zodra het voorbereidende werk is voltooid en de voorstrijk is opgedroogd dan kunt u eindelijk gaan beginnen met het schilderen van uw gipsplaat voor de eerste keer. Kies altijd de door u gekozen verf op waterbasis, dit resulteert in de egaalste uitstraling. Voor het schilderen van uw gipsplaten heeft u de volgende producten nodig:

  • Verf op waterbasis
  • Kwasten en/of rolletjes
  • Verfbak
  • Schilderstape
  • Eventueel een veiligheidsbil en schildershandschoenen

Het kan mogelijk zijn dat de eerste laag verf de gipsplaat niet voldoende gedekt is. In dat geval kunt u zodra de gipsplaat droog is de volgende verflaag aanbrengen. Herhaal dit, indien nodig, nog een keer. Et voilĂ ! Uw gipsmuren zijn prachtig geschilderd.

Hulp nodig bij het schilderen?

Wij hebben vakspecialisten die u graag een handje komen helpen bij het schilderen van gipsplaten. Bent u op zoek naar een schilder in omgeving Etten-Leur? Bij V&M Schilder- en stucwerken staan onze vakmensen tot uw vervoeging. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u graag vrijblijvend contact met ons opnemen. Vul het contactformulier in en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug. Tevens zijn wij telefonisch te bereiken op 06-46321200 of stuur een e-mail naar info@vmschilderstucwerken.nl.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle