Met schuurwerk zorgt een stukadoor voor een interessant patroon op uw plafond of muren. Wilt u graag iets anders dan een bakstenen muur, behang of strak gestucte muur? Schuurwerk is een populaire techniek die u in alle soorten interieurs terug kunt vinden. Creëer een bijzonder, speels effect, dat alleen zichtbaar is bij een bepaalde invalshoek. Om het beste resultaat te garanderen is ervaring met en kennis van stuccen vereist. De stukadoor van VenM Schilder- en stucwerken heeft gelukkig een berg aan ervaring en weet als geen ander hoe schuurwerk aangebracht dient te worden. Laat uw muren en plafond door onze stukadoor afwerken en geniet van het resultaat.

Afwerking met schuurwerk

Bij schuurwerk wordt gebruik gemaakt van een toplaag mortel die middels een draaiende beweging wordt aangebracht. Deze slagen geven de mortel, die slechts in een dunne laag aangebracht wordt, de vegen die schuurwerk kenmerken. De veegvormen worden handmatig en volledig op gevoel door de stukadoor aangebracht. Ervaring met het uitvoeren van schuurwerk is daarom erg belangrijk. Door de mortel op de juiste wijze te bewerken ontstaan minieme verschillen in de dikte van de laag mortel. Wanneer licht op de muur valt worden deze verschillen duidelijk zichtbaar. De schaduwen zorgen voor een bijzonder effect, dat vanuit iedere hoek van de kamer een ander aanzicht heeft. Hoe de patronen zichtbaar zijn, is dus afhankelijk van de lichtinval en uw perspectief.

Neem contact met ons op voor
Schuurwerk

Verschillende mogelijkheden

Het effect van schuurwerk is nooit hetzelfde. Onze stukadoor heeft zijn techniek verfijnd om zoveel mogelijk controle over het schuurwerk te houden. Wilt u veel of weinig slagen, grote of kleine vegen? De stukadoor van VenM zorgt ervoor dat het schuurwerk volledig naar uw wens wordt afgewerkt. Schuurwerk kan aangebracht worden op de muren en het plafond, in alle denkbare kleuren. Het opgedroogde pleisterwerk krijgt een karakteristieke korrelstructuur en hoeft bovendien niet gesausd te worden.

De voordelen van schuurwerk

Het aanbrengen van schuurwerk heeft buiten een esthetische meerwaarde ook enkele praktische voordelen. Onder de laag mortel brengt onze stukadoor een isolerende laag voorstrijkmiddel aan die een warmte isolerende en brandvertragend werking heeft. Een muur die of plafond dat is afgewerkt met schuurwerk is bovendien geschikt in natte ruimtes, zoals de badkamer. De egale droging van het pleisterwerk zorgt ervoor dat u de wand of het plafond niet hoeft te schilderen. Reinig het schuurwerk eenvoudig met water, een klein beetje schoonmaakmiddel en een spons of borstel.

Laat uw wandafwerking over aan VenM

VenM Schilder- en stucwerken levert maatwerk. Wilt u meer weten over het tarief van schuurwerk? Dit is afhankelijk van de oppervlakte en exacte opdracht. Neem contact met ons op, zodat wij een offerte kunnen maken. VenM is actief in Breda en omgeving. Zoekt u een specialist voor het aanbrengen van schuurwerk in Breda? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We horen graag van u!

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle