Raapwerk. Misschien een wat abstract woord voor velen, maar het is een essentieel onderdeel wanneer u een verbouwing uitvoert met name in een ruimte waar tegels de gebruikelijke wandbekleding zijn. Raapwerk wordt dan ook veel toegepast bij verbouwingen in badkamers, keukens of garages. Het lijkt qua werkzaamheden nogal op stucwerken, maar er zit wel een verschil tussen beide vormen. Als u op zoek bent naar een echte professional om uw raapwerk door uit te laten voeren, dan is VenM Schilder- en stucwerken een bedrijf voor u. Wij leggen u hieronder uit wat u van onze werkzaamheden kunt verwachten en hoe wij zoal te werk gaan.

Wanneer kies ik voor raapwerk?

Net als stucwerk is raapwerk een vorm van het aanbrengen van pleister (ook wel ‘stuc’) genoemd. Wanneer u uw badkamer of keuken eruit heeft gesloopt, de tegels of andere materialen van de muur heeft afgehakt, lijkt het vaak of er niets meer van te maken is. Vaak komt er met het losbreken van de tegels een groot stuk van de oorspronkelijk muurbekleding mee. Dit kan de oorspronkelijke pleisterlaag zijn. Zaak is het dan om de muur te voorzien van een nieuwe beschermlaag. Omdat er waarschijnlijk nog tegels op het raapwerk worden geplaatst, mag het raapwerk iets dikker en grover zijn. Immers gaat er nog een laag overheen. Raapwerk is dus eigenlijk een dubbele stuclaag.

 

Het belang van goed raapwerk

We spreken van raapwerk als de laag pleister- of stucwerk van gipsmortel vrij dik is. Een laag raapwerk is doorgaans ongeveer 5 tot 7 millimeter dik. Met name de beschermende werking die het raapwerk heeft is belangrijk om er zo’n dikke laag van te maken. Raapwerk is daardoor ook geschikt om oppervlaktes die zeer ongelijkmatig zijn, goed te verdelen. Een scheve muur of buts in het steenwerk kan met behulp van raapwerk weer rechtgemaakt worden. Wanneer er ronde vormen in uw woning of pand zijn, dan kan dit ook op ronde profielen worden aangebracht. Door de dichte laag is er sprake van een extra beschermende laag tussen de basismuur en het materiaal dat op de muur wordt geplaatst, zoals tegels of behang. Daarnaast heeft raapwerk een hoog vochtregulerend gehalte.

Werk laten uitvoeren

Mensen die graag van klussen houden, staan er vaak niet bij stil dat juist stuc- en schilderwerk een nauwgezet klusje is. Bij een verkeerde beweging of verkeerde samenstelling van het aan te brengen materiaal kan de gehele oppervlakte minder strak worden en zelfs hobbelig worden. In zo’n geval valt het echt aan te raden om een professional in te schakelen die het raapwerk voor u uitvoert. Als u dus op zoek bent in de regio van of in Breda naar een erkend bedrijf met vakmensen, neem dan contact op met VenM Schilder- en stucwerken. Neem vandaag nog contact met ons op via ons uitgebreide contactformulier aan de zijkant van deze pagina. Wij gaan graag met u in gesprek om onze werkwijze toe te lichten. En wie weet kunnen wij wat voor u betekenen.

Neem contact met ons op voor
Raapwerk
Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle