Degelijk en goed lijstwerk kan een kamer in uw woning een verzorgde en nette uitstraling. Het aanleggen van degelijk lijstwerk is echter een klusje dat zorgvuldig en nauwlettend moet gebeuren. Lijstwerk, waaronder de zogenoemde stuclijsten of plinten, worden als laatst onder of bovenaan uw wand bevestigd door een stucadoor. Daarmee zorgt het voor een strakke afwerking. De vorm, ronding en juiste hoek kunt u vaak zelf bepalen, daar goed lijstwerk uit goed bewerkbare materialen bestaat zoals hout en natuurlijk stuc. Denkt u erover na om uw lijstwerk door een professional uit te laten voeren? Denk dan aan VenM Schilder- en Stucwerken. Hieronder leest u meer professioneel stuc- en lijstwerk perfect samengaan.

De voordelen van lijstwerk

Lijstwerk zorgt voor een extra dimensie in uw slaap- of woonkamer. De verschillende types en formaten plinten kunnen ervoor zorgen dat een doorgaans kale muur juist een luxer aanzicht heeft. Bovendien kunt u het lijstwerk laten voorzien van kleur, juist om de randen eruit te laten springen of de plinten juist samen tot één geheel te vormen. Lijstwerk is er in vele soorten en maten. Tegenwoordig denken we vaak aan de welbekende houten plinten, maar ook lijstwerk van stucwerk is een optie die tegenwoordig nog altijd voorkomt bij de bouw, verbouw en renovatie van panden.

Lijstwerk aan het plafond

Lijstwerk van stuc

VenM Schilder- en Stucwerken weet hoe je helder en strak lijstwerk van stuc maakt. Anders dan bij hout is het een stuk duurzamer en blijft het, indien het een keer goed op de wand wordt gestuct, eeuwenlang meegaan. Het stucen van een lijst boven een wand, langs de randen van een haard of deur is nogal een klus. Het resultaat mag er echter zeker wezen. Het stucen van lijstwerk gebeurt al eeuwenlang. Met name in de statige herenhuizen en paleizen waarbij er zelfs hele plafonnieres, ornamenten en sierlijsten werden vervaardigd uit stucwerk. Tegenwoordig is dit een stuk minder gangbaar natuurlijk, maar toch is lijstwerk nog altijd aanwezig. Ook in nieuwbouwhuizen of huizen die een klassieke(re) inrichting willen, staat lijstwerk voor een mooi afgewerkt uiterlijk.

Een goede afwerking, een goed resultaat

Schakelt u de professionals van VenM Schilder- en Stucwerken in, dan weet u zeker dat u voor schilder- en stucwerk van kwaliteit gaat. Door onze samenwerking en expertise op het gebied van verschillende methodes weten wij als geen ander hoe u strakke lijsten, plinten en stucwerk strak aanbrengt op uw muren. Benieuwd wat wij voor haar kunnen betekenen? Neem dan vandaag met ons contact op via het contactformulier aan de zijkant van deze pagina en laat u informeren. Ook als u op zoek bent naar advies voor uw lijstwerk is het raadzaam om VenM Schilder- en Stucwerken in te schakelen. Wij zijn actief in de regio Breda en omstreken.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle