Tip: knap tijdig uw schilderwerk buiten op

Raam- en deurkozijnen, boardings van een dakkapel of sierlijsten en ornamenten. Deze onderdelen aan de buitenkant van uw woning hebben gedurende het jaar veel te verduren. De brandende zon in de zomer of ijs en vocht in de winter. Logisch dat na verloop van tijd slijtage op kan treden. Door het buitenschilderwerk van uw woning bij te houden gaat het langer mee en blijft de woning dezelfde uitstraling behouden. Zeker nu veel mensen thuisblijven en niet meer op vakantie gaan, is het opknappen van het buitenschilderwerk populair. Wees er op tijd bij, voordat het weer slechter wordt!

Let op de details

We benoemden het hierboven al even, maar de kleine details zoals vensterbanken en kozijnen vragen om een periodieke onderhoudsbeurt. In het geval van kunststof kozijnen, heeft u niet veel te vrezen voor weer, wind en afgebladderde verf. Maar zeker bij oudere woningen met de klassieke houten kozijnen is een goede verfbeurt op zijn tijd noodzakelijk. Deze kleine details geven uw woning een verzorgde en goed onderhouden uitstraling en vermindert de kans op beschadigingen, tocht of lekkages binnen.

Buitenmuren schilderen: neem de tijd

We zien het helaas niet zo heel vaak in Nederland, maar geschilderde buitenmuren geven de woning een heel unieke uitstraling. Lichte kleuren als wit, crème of beige zijn populair. Vergelijkbaar met de kleuren die u ongetwijfeld al eens op de muren van Zuid-Europese huizen heeft gezien. Helaas is het klimaat in Nederland vaak een boosdoener. Door vocht, kou en regen kan er aanslag op uw witte buitenmuur komen. De muur eens in de zoveel tijd voorzien van een nieuwe laag verf, zorgt dat uw woning zienderogen opknapt. Een goede schilder trekt hier dan meerdere dagen voor uit. Een perfect klusje tijdens de warme(re) zomermaanden!

Verlaag de kosten, onderhoud regelmatig

Buitenschilderwerk is nu eenmaal een klus die niet goedkoop is. Afhankelijk van het totale oppervlak en de benodigde (vaak specialistische) verf of ander schildermateriaal. We raden het dan ook aan om regelmatig uw buitenschilderwerk te checken of dit te laten doen door een schilder of stuccadoor. Door dit bij te houden, bespaart u uzelf een hoop geld uit. Ook het gezegde voorkomen is beter dan genezen is hierbij natuurlijk van toepassing.

De vakman inschakelen

Voor het schilderwerk voor buiten is het aan te raden om een vakman in te schakelen. Kleine oppervlaktes zoals kozijnen of vensterbanken kunt u vaak zelf uitvoeren, maar als het om echt achterstallig onderhoud gaat dat grondig aangepakt moet worden is een vakman sneller en efficiënter. Bent u dus op zoek naar een schilder in Etten-Leur of omgeving voor uw buitenwerk? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in. Wij komen altijd graag even langs van tevoren voor een kleine check en indicatie van de werkzaamheden.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle