Schilder als een vakman met deze vier tips!

Is uw huis toe aan een opknapbeurt? Of heeft u net een nieuw huis gekocht en wilt u de wanden, het plafond en de deurstijlen van een nieuwe kleur voorzien? Door uw huis te schilderen kunt u een kamer of zelfs het hele huis compleet transformeren. Wilt u het huis zelf gaan schilderen, of laat u het liever doen door onze schilder uit Etten-Leur? Zelf schilderen kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar wij helpen u hier graag bij door de vier belangrijkste tips op een rijtje te zetten in dit blog. Lees snel verder!

Tip 1: Zorg voor een goede voorbereiding!

Wanneer u aan schilderen denkt, denkt u aan een kwast, een pot verf en een muur die geschilderd moet worden. Maar in de praktijk is het daadwerkelijk schilderen van de muur slechts een klein deel van het werk. Er gaat vooral veel tijd in de voorbereiding zitten, want dat is cruciaal voor een goed eindresultaat. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van de juiste verf. En dan hebben we het nog niet eens over het kiezen van de juiste kleur verf, maar over de juiste soort verf. Wat de beste verf voor uw klus is, is erg afhankelijk van uw situatie. Neem contact op met een professionele schilder die u hierbij kan helpen.

Tip 2: Schilder traptreden om en om!

Gaat u de trap ook schilderen? Let er dan op dat u de treden om en om verft. Begin eerst met de zijkanten. Dankzij het om en om schilderen kunt u toch nog naar boven, ondanks de natte verf. Gebruik een speciale trapverf die slijt- en krasvast is. De verflaag op de trap krijgt het namelijk zwaar te verduren.

Tip 3: Investeer in professionele verf!

Om nog even terug te komen op de voorbereiding; heeft u al een budget bepaald? Laat u niet leiden door de prijzen van de goedkoopste verfblikken. Investeer liever in een kwalitatief goede verf en zorg ervoor dat u nog lang van het resultaat kunt genieten. Professionele verf werkt prettiger, dekt beter en heeft een beter kleurbehoud. De duurste verf is niet altijd de beste, maar een heel goedkoop blik kan nooit voldoende zijn.

Tip 4: Werk gestructureerd, dwaal niet af!

Na het aanbrengen van de eerste druppel verf op de muur, of zelfs na het openmaken van een nieuw verfblik, stijgt de spanning. Vanaf dit moment kan iedere fout voor problemen zorgen. Een verfblik omstoten is erg vervelend. Erachter komen dat de verf op is halverwege de muur ook. Zorg er daarom voor dat je gestructureerd te werk gaat. Nogmaals: een goede voorbereiding is cruciaal. Werk netjes en zorgvuldig en wijk niet van uw plan af. Controleer liever een keertje extra of alles klaarligt en voorkom een verrassing.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle