Plafond schilderen: hoe, wat, wanneer en wie?

Is uw plafond toe aan een nieuwe laag verf? Een plafond kan het soms zwaar te verduren krijgen, zeker in de keuken en boven de eettafel. Na een paar jaar kan uw witte plafond een gele tint krijgen. Dat is niet fraai en bovendien redelijk eenvoudig te fixen. Het overschilderen van een plafond vraagt echter wel om een goede voorbereiding. Je wilt namelijk niet dat verf op je meubels, de vloer of apparatuur terechtkomt. In dit blog leest u meer over het schilderen van het plafond.

Hoe kan ik mijn plafond schilderen?

Het schilderen van een plafond is niet volledig te vergelijken met het schilderen van een muur. Het schilderen boven je hoofd kan behoorlijk vermoeiend zijn, wat vervolgens de kwaliteit van het schilderwerk beïnvloedt. Een stevige trap die stabiel op de grond wordt gezet is dan ook cruciaal. Verwijder de spotjes of andere lampen die aan het plafond hangen, of plak deze af. Bescherm vervolgens alles onder het plafond tegen de verf. Neem geen halve maatregelen. Kies bij twijfel altijd voor extra bescherming.

Welke verf gebruiken?

Welke verf u het beste kunt gebruiken, hangt van verschillende factoren af. Wat voor materiaal gaat u schilderen, wat is de staat van uw plafond en wat is het gewenste resultaat? Het kiezen van de juiste soort verf is nog een ding. Ook de kwaliteit van de verf bepaalt hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Bij V&M werken we dan ook uitsluitend met professionele verf van een betrouwbare leverancier. Deze verf biedt meer bescherming, betere hechting en blijft langer behouden dan consumentenverf die u in de bouwmark vindt.

Wanneer is het beste moment om mijn plafond te schilderen?

Er is eigenlijk nooit een goed moment om het plafond te schilderen. Hoewel het resultaat er zeker mag zijn, wordt het schilderen toch algemeen beschouwd als een vervelende klus. Toch raden we u aan om het schilderen van het plafond niet uit te stellen. Om uw plafond optimaal te beschermen is een gezonde laag verf noodzakelijk. Te lang wachten met schilderen maakt uw plafond niet alleen lelijk, het is ook schadelijk voor het materiaal van uw plafond. Wanneer u een kleine of grote verbouwing gepland heeft, is het wel handig om het schilderen van uw plafond dan direct mee te pakken.

Laat V&M u helpen!

Zoekt u naar een specialist voor het schilderen van uw plafond in Breda of Teteringen? Dan is V&M een verstandige keuze. Of het nou gaat om een woning, een monumentaal pand, een bedrijfspand of een nieuwbouwproject: met onze jarenlange ervaring kunnen we u hoogwaardige kwaliteit bieden.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons telefonisch bereiken op 06-46321200 of stuur een e-mail naar info@vmschilderstucwerken.nl. Tevens is er de mogelijkheid om contact op te nemen via ons contactformulier.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle