Hoe vaak buitenkozijnen schilderen?

Als huiseigenaar geniet u van een verzorgde woning. De ramen zijn gelapt, het tuintje is geharkt en de oprit is vanochtend nog schoongeveegd. Maar een ding valt u al een tijdje op. Die buitenkozijnen zien er niet meer uit zoals een paar jaar geleden, toen u ze liet schilderen. Zelf uw buitenkozijnen schilderen is nogal wat, zeker de kozijnen op de bovenverdieping. Dus toch maar een schilder inschakelen dan, of kan het nog wel even wachten? Wanneer de kwaliteit van het schilderwerk op de buitenkozijnen afneemt, verliest de verf zijn beschermende kracht. We raden dan ook aan om uw buitenkozijnen eens in de vijf of zes jaar te schilderen, zodat u altijd verzekerd bent van een gezonde laag bescherming. Dat uw huis er dan altijd goed uitziet is extra mooi meegenomen.

Hoe vaak buitenkozijnen schilderen nodig?

In principe zijn uw buitenkozijnen na zes jaar wel weer toe aan een schilderbeurt. Dit hangt echter af van verschillende factoren. Welke verf is gebruikt? Verf van hoge kwaliteit behoudt langer zijn beschermende eigenschappen en zal er doorgaans ook na langere tijd nog redelijk uitzien. Ook spelen de weersomstandigheden een grote rol bij het bepalen hoe vaak de buitenkozijnen geschilderd moeten worden. Heeft het veel geregend en gewaaid? Dit kan jaar tot jaar verschillen, waardoor er van de vuistregel van vijf à zes jaar kan worden afgeweken. Kunststof buitenkozijnen hoeft u niet te laten schilderen, tenzij u deze graag van een andere kleur wilt voorzien.

Uitstel zorgt voor hogere kosten

De verf op uw buitenkozijnen zorgt er niet alleen voor dat uw huis er goed uitziet, het beschermt de kozijnen. Wanneer de verf op uw kozijnen niet meer in goede conditie is, kunnen de kozijnen aangetast worden. Op lange termijn levert dit hogere kosten op, omdat uw kozijnen niet alleen een nieuwe laag verf nodig hebben, maar mogelijk volledig vervangen moeten worden. Dat kan behoorlijk in de kosten oplopen. Daarom raden we het af om de schilderbeurt uit te stellen.

Schakel de vakman van V&M in!

Zijn uw buitenkozijnen aan een schilderbeurt toe? Schakel de schilder van V&M in om uw buitenkozijnen te schilderen. Voor al het schilderwerk in Breda en omgeving bent u bij ons aan het juiste adres. Neem direct contact met ons op om een afspraak te maken.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle