Hoe onderhoud je je schilderwerk?

Wanneer u onlangs uw woning van een nieuwe verflaag hebt voorzien dan wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Door uw schilderwerk goed te onderhouden verlengt u de levensduur van het schilderwerk. Bovendien bepaalt de kwaliteit van de ondergrond ook hoe lang uw schilderwerk meegaat. Schilderwerk moet onderhouden worden om problemen zoals roest of rot te voorkomen. Er zijn verschillende onderhoudsvoorzieningen die u kunt treffen, zodat u het hele jaar zowel van uw binnenschilderwerk als buitenbuitenschilderwerk kunt profiteren. Hoe u uw schilderwerk onderhoud? U leest het in dit blog.

Schoonmaken van het schilderwerk is een belangrijk onderdeel van onderhoud

Om uw schilderwerk in optimale conditie te houden moet u twee keer per jaar uw schilderwerk binnen en buiten schoonmaken. Hoewel water reinigt, brengt het ook vuil, stof en andere luchtdeeltjes mee die uw schilderwerk kunnen beschadigen. Dit geldt vooral voor buitenschilderwerk, maar ook voor binnenschilderwerk zult u regelmatig moeten schoonmaken. U wilt voorkomen dat vuil en stof aanhechten aan het schilderwerk en lelijke plekken veroorzaken. Met een natte doek verwijderd u ongewenst vuil. Vergeet hierbij niet de boven- en onderkanten van ramen en deuren schoon te maken.

Controleer het schilderwerk op beschadigingen

Tijdens deze schoonmaakbeurten kunt u gelijktijdig letten op eventuele beschadigingen. Denk hierbij aan scheurtjes of blaasjes in het schilderwerk. Deze komen voornamelijk voor bij horizontale objecten zoals vensterbanken. Ook kitranden kunnen in kwaliteit verminderen en zijn daarbij een belangrijk aandachtspuntje tijdens een controle. Als een kitnaad niet volledig afgesloten is dan kan water doordringen, wat grote gevolgen kan hebben voor uw muren en de rest van het huis. Ziet u buiten mos- of galgaanslag? Dan wijst dit meestal op de aanwezigheid van vocht. Verwijder om deze reden deze aanslag en maak het schilderwerk schoon.

Ventileer en werk bij

Goed ventilatie in een woning is belangrijk voor de kwaliteit en levensduur van uw schilderwerk. Ventilatie voert schone lucht aan en voert een vervuilde en vochtige lucht af. Een te hoog vochtgehalte kan ervoor zorgen dat uw schilderwerk te veel belast wordt en uiteindelijk loslaat. Dit is natuurlijk het laatste wat u wilt. Zet daarom uw ramen of ventilatieroosters regelmatig open en laat de frisse lucht zijn werk doen. Tevens draagt het tijdig bijwerken van het schilderwerk ook bij aan een langere levensduur. Laat kleine beschadigingen repareren en werk het oppervlak bij waar nodig.

Schilder inhuren?

Bent u op zoek naar een professionele schilder die uw plafonds of muren vakkundig schildert? V&M Schilder- en stucwerken heeft schilders in de regio Breda en omstreken klaarstaan. Niet alleen kunnen zij uw ondergrond prachtig afwerken, u kunt ook reparaties laten uitvoeren. Zowel voor reparaties binnen als buiten weten onze specialisten precies hoe dit het beste kunnen aanpakken. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle