Welke voorstrijk op nieuw stucwerk?

De muren zijn weer strak en egaal: ze zijn net compleet nieuw gestuct. Maar voordat u zomaar overgaat op het afwerken van stucwerk moeten deze bewerkt zijn met voorstrijk. Dit zorgt ervoor dat muren en plafonds optimaal tot zijn recht komen zonder dat er beschadigingen of kleurverlies optreden. Benieuwd naar welke voorstrijk u op nieuw stucwerk kunt gebruiken en wat het belang van voorstrijk is? U leest er meer over in dit blog.

Waarom voorstrijk?

Voorstrijk wordt aangebracht op zuigende en oneffen ondergronden. Denk hierbij aan stucwerk, maar ook beton, steen en gipsplaten hebben een zuigende werking. Voorstrijk zorgt ervoor dat verf of behang beter hecht op nieuw stucwerk. Daarnaast voorkomt voorstrijk dat er kleurverschillen ontstaan, want een onbewerkte gestucte ondergrond is niet helemaal egaal. Voorstrijk helpt bij het gelijk verdelen van de verf. Met voorstrijk verlengt u de levensduur van een pas geschilderde muur of plafond. De verf zal hierdoor ook minder snel afbladderen. Met één laag voorstrijk dekt u in één keer uw muren met verf. Dit scheelt onnodig overschilderen, en dus geld en moeite.

Welke voorstrijk is geschikt?

Omdat uw pas gestucte muren en/of plafonds vaak sterk zuigen en nog erg glad zijn, is het gebruik van voorstrijk essentieel. Alleen met voorbehandeling van voorstrijk verkrijgt u het strakste en mooiste eindresultaat: effen muren of plafonds zonder kleurverlies. Voor de voorbehandeling kunt u het beste speciale stuc-voorstrijk in huis halen. Dit zal de onregelmatige zuiging van de muur of plafond verhelpen en opheffen en zo voorbereiden op de verdere afwerking.

Voorstrijk aanbrengen: zo doet u dat!

De voorstrijk aanbrengen kunt u prima zelf doen, maar dit kan een stukadoor ook voor u doen. Indien u van plan bent om het zelf te doen dan is de eerste stap het schuren van de gestucte ondergrond. Dit kunt u eenvoudig doen met een stuk schuurpapier. Na het schuren dient de ondergrond stof- en vetvrij gemaakt te worden. Dit verzekert een betere hechting van de voorstrijk. Lees voordat u de voorstrijk aanbrengt aandachtig de instructies door en volg deze op zoals vermeld staat. De voorstrijk brengt u aan met een roller of kwast. Let bij het uitsmeren van de voorstrijk op dat u dit zo gelijk en egaal mogelijk doet en rol van onder naar boven. Laat vervolgens de voorstrijk goed drogen. U kunt nu uw muren verven!

V&M: van alle markten thuis

Niet alleen is V&M gespecialiseerd in diverse schilderwerken, ook voor stucwerk kunt u bij ons aankloppen. Wij kunnen uw woning van een compleet nieuwe uitstraling voorzien. We zijn van alle markten thuis. Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Onze schilders en stukadoors in Breda en omgeving staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
© 2021 | Design door Dubbel & Dwars Online Oplossingen | www.dubbelendwarsonline.nl
chevron-downmenu-circle