Welke verfkwast voor welke schilderklus?

Een verfkwast is een belangrijk instrument bij het verven van muren, plafonds, deuren of kozijnen. Bij het kiezen van een verfkwast is het belangrijk om te weten welke verfsoort u gaat gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten verfkwasten voor verschillende soorten verf. In dit blog leest u alles over de verschillende soorten kwasten en verf, zodat u weet welke kwast u nodig hebt voor uw klus.

Verschillende soorten verfkwasten

Er zijn verschillende soorten verfkwasten, die elk geschikt zijn voor een andere soort verf. Zo is er bijvoorbeeld een latexverfkwast, een alkydverfkwast en een olieverfkwast. Latexverf is een watergedragen verfsoort en wordt daarom het meest gebruikt. Alkyd- en olieverven zijn dan weer droogzettende verven, waardoor ze minder geschikt zijn voor beginners. Wel is olie- of alkydverf vaak beter bestand tegen vuil en stootjes, waardoor ze ideaal zijn voor buitengebruik.

Natuurlijk zijn er goedkopere en duurdere kwasten te krijgen. Wij adviseren u altijd om voor de wat duurdere kwasten te gaan. Immers, een kwast is niet iets wat u dagelijks hoeft te kopen. Als u wel eens een nieuwe kwast koopt is het belangrijk dat u op een aantal punten let. Een kwast moet stevig zijn, maar ook soepel. Het is belangrijk dat de kwast geen haren verliest.

Uw kwast afstemmen op het type verf

Naast de verschillende soorten kwasten, zijn er ook verschillende soorten verf. Zoals hierboven al even aangestipt, is latexverf de meest gebruikte soort. Latexverven zijn watergedragen en daardoor gemakkelijk aan te brengen en schoon te maken.

Omdat latexverven snel drogen, zijn ze ook ideaal voor mensen die niet veel ervaring hebben met verven. Een nadeel van latexverven is wel dat ze minder bestand zijn tegen vuil en stootjes. Als u dus op zoek bent naar een stoot- en vuilbestendige verfsoort, dan is olie- of alkydverf beter geschikt.

Waar haal ik kwasten?

Kwasten kunt u vinden in doe-het-zelfzaken of online bij verschillende webshops. Let er wel altijd op dat u de juiste kwast voor de juiste soort verf koopt! Bij de meeste verkooppunten van kwasten wordt er wel informatie gegeven over het type verf waar de kwast voor bedoelt is. Bij sommige webshops kunt u ook advies op maat aanvragen, waardoor u er zeker van bent dat u de juiste producten in huis haalt.

Behoefte aan advies op maat?

Bij ons kunt u terecht voor advies op maat over het kiezen van de juiste producten voor uw project. Ook kunnen wij u altijd voorzien van een offerte als u de schilderklus toch liever door een professional zou laten doen. Neem gerust contact met ons op of maak online een afspraak met één van onze adviseurs!

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle