Welke stuc voor de badkamer?

De badkamer is een ruimte in huis waar snel vocht en schimmel kan ontstaan. Vooral door schimmelsporen kunt u last krijgen van gezondheidsklachten, zoals allergische reacties en luchtwegklachten. Het is daarom van groot belang om het juiste type stucwerk te kiezen voor deze ruimte. Maar welke stuc kiest u voor de badkamer? In dit artikel bespreken we de beste opties.

Stucwerktechnieken met eigen kenmerken en werkwijzen

Wanneer u op zoek gaat naar welke stuc het beste is voor uw badkamer, is het belangrijk om een paar technieken naast elkaar af te wegen. Op die manier kunt u uiteindelijk de beste keuze maken passend bij uw wensen en de mogelijkheden van uw badkamer.

Microcement

Microcement is een eerste populaire optie. Dit moderne materiaal bestaat uit een mengsel van cement, harsen en pigmenten en wordt in dunne lagen aangebracht. Een andere synthetische stucwerktechniek die veelgebruikt wordt in badkamers, is pleisterwerk. Het bestaat uit een mengsel van kalk, gips en soms cement of zand. Beide technieken hebben een gladde afwerking, zijn waterdicht en kunnen worden aangepast aan verschillende kleuren en stijlen.

Keramische tegels

Nog een andere mogelijkheid zijn de traditionele keramische tegels. Hoewel keramische tegels niet strikt gezien stucwerk zijn, worden ze vaak gebruikt in badkamers vanwege hun waterdichte en duurzame eigenschappen. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om verschillende ontwerpen en patronen te creëren. Ze zijn relatief gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Verschillende technieken uit andere landen

U kunt er ook voor kiezen om een stucwerktechniek uit een ander land te hanteren. Zo is Tadelakt een Marokkaanse techniek die al eeuwenlang wordt gebruikt in badkamers. Het is gemaakt van natuurlijke materialen en heeft een gladde, waterdichte afwerking. Tadelakt is zeer duurzaam, waterafstotend en bestand tegen schimmel en vocht. Het kan daarnaast in verschillende kleuren en texturen worden aangebracht.

Beton ciré

Een andere stucwerktechniek is Beton Ciré: afkomstig uit Frankrijk en door de jaren heen steeds populairder geworden in Nederland. Het stucwerk bestaat uit een mengsel van cement, harsen en pigmenten en heeft een robuuste, industriële uitstraling. Net zoals Tadelakt, is Beton Ciré zeer duurzaam en waterdicht en kan tevens worden aangebracht in diverse kleuren en stijlen.

Houd rekening met deze zaken voordat u een keuze maakt

Om antwoord te geven op de vraag welke stuc het beste voor de badkamer is, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de grootte en indeling van de ruimte, uw persoonlijke smaak en budget. Het is tevens belangrijk om een professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat het stucwerk op de juiste manier wordt aangebracht en dat het aan alle vereiste normen voldoet.

Schakel een professional in

Komt u er zelf niet aan uit welke stuc het beste is voor uw badkamer? Neem dan contact op met een erkend bedrijf, zoals VenM Schilder- en stucwerken. Er wordt dan, op basis van uw wensen, gekeken wat de mogelijkheden zijn, hoe lang het zal gaan duren en hoeveel het gaat kosten. Door een professional op het gebied van stucwerk in te schakelen bent u verzekerd van nauwkeurig maatwerk op een kwalitatieve en vakkundige wijze.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle