Wat schilder je eerst muur of plafond?

Veel mensen nemen graag zelf de kwast of de roller ter hand voor kleinere schilderprojecten. In de meeste gevallen zijn dat schilderklussen binnenshuis zoals de muren en het plafond. Dit is uiteraard geen probleem als je maar weet hoe je dit het beste kunt aanpakken. Er zijn in de praktijk immers best veel zaken die nog wel eens misgaan. Daarnaast zul je merken dat deze klus je veel makkelijker afgaat als je weet waar je op moet letten als je je woning gaat schilderen. We helpen je hieronder op weg met een aantal tips en daarnaast vertellen we je ook wat je het beste eerst kunt schilderen, de muur of het plafond.

De functie van schilderwerk

De binnenkant van een huis schilderen heeft meestal esthetische redenen. Mensen willen er gewoon graag mooi bijzitten en door de woning binnen mooi te schilderen bereik je dat. Mooi en goed schilderwerk geeft je woning een mooie uitstraling en geeft een fijne en luxe sfeer. Naast het feit dat mooi binnenschilderwerk er fraai uitziet heeft het ook nog een praktisch voordeel. Met goed binnenschilderwerk geeft de verflaag die wordt aangebracht een bepaalde bescherming voor de geschilderde delen.

Praktische schildertips

Zoals aangegeven nemen veel mensen graag zelf de kwast ter hand. Toch zijn er wel een aantal zaken om op te letten en rekening mee te houden voordat je met de kwast in de weer gaat of je nu binnen of buiten gaat schilderen. We zetten daarom hieronder een aantal tips voor je op een rijtje:

  • Het lijkt even wat meer werk maar verwijder de deurknoppen, het beslag of stopcontacten altijd als dat mogelijk is. Kan dat niet? Plak deze dan goed af. Het verwijderen van verf achteraf is veel meer werk.
  • Zorg dat er voldoende ventilatie is als je binnen gaat schilderen. Verf is een chemisch product. Het veelvuldige inademen hiervan is niet erg gezond.  

Schilder eerst het plafond!

Ben je van plan zowel de muren als het plafond te schilderen? Schilder dan altijd eerst het plafond. Het zal je verbazen hoeveel je spettert tijdens het schilderen van het plafond ook als je niet bijzonder veel verf gebruikt. Vaak komen deze spetters dan op de muren of de vloer terecht. De spetters op de muur kun je naderhand gewoon over schilderen in elke gewenste kleur. Je ziet hier uiteindelijk niets meer van. Het zou zonde zijn als je het andersom doet en uiteindelijk door de spetters van het plafond weer opnieuw met de muren moet beginnen.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle