Wat doet een stukadoor allemaal?

Een stukadoor werkt muren en plafonds af met mortel. Is een muur beschadigd, of toe aan een extra laag bescherming? Dan schakelt u een stukadoor in. Ook het afwerken van nieuwe muren en plafonds valt onder de standaard werkzaamheden van een stukadoor. Nadat een muur gestuct is, kunt u deze verder afwerken met verf of behang. Het aanbrengen van mortel (een mengsel van kalk, water en zand) vraagt om enige ervaring. We raden het dan ook af om zelf aan de slag te gaan met het stuccen van uw muur. Benieuwd wat een stukadoor allemaal voor u kan betekenen? U leest het in ons blog.

Werkzaamheden van een stukadoor

De belangrijkste taak van een stukadoor is het leveren van een strak resultaat. Juist omdat het stuccen om ervaring vraagt, mag u van een professionele stukadoor verwachten dat hij precies weet hoe uw muur of plafond gestuct dient te worden. Welke techniek is het beste voor deze situatie, wat is de perfecte mix voor de mortel en hoe dik mag de mortel worden aangebracht? Dat zijn vragen die een stukadoor beantwoord voor hij aan de slag gaat met het aanbrengen van stucwerk. Op basis van deze informatie schat een stukadoor de kosten voor zijn werkzaamheden in.

Welke vormen van stucwerk zijn er?

Stucwerk is een verzamelnaam van verschillende technieken die een stukadoor machtig is. Zo is het aanbrengen van raapwerk, de laag onder de tegels in uw badkamer of keuken, een klus die u aan een stukadoor overlaat. Een strakke afwerking met mortel noemen we pleisterwerk. Dit is een van de populairste vormen van stuccen. Ook voor speciale afwerkingen, zoals het creëren van een betonlook of het aanleggen van lijstwerk, is een stukadoor de aangewezen persoon om u verder te helpen. Is uw muur of plafond beschadigd? Eens stukadoor verzorgt ook restauratiewerkzaamheden.

Maak een afspraak met V&M

Heeft u een stukadoor nodig voor het verbouwen of het opknappen van uw huis? Dan bent u bij V&M aan het juiste adres. Nadat wij klaar zijn met stuccen komt onze schilder langs om uw muren en plafond af te werken. Door zowel het stuc- als schilderwerk aan één partij uit te besteden, bent u zeker van een prettige samenwerking.  Om een afspraak te maken kunt u ons bellen op 06-46321200 of een e-mail sturen naar info@vmschilderstucwerken.nl. Bovendien is er de mogelijkheid om een contactformulier in te vullen.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle