Wanneer verftape verwijderen?

Veel mensen nemen graag zelf de kwast ter hand voor kleinere schilderprojecten. Als u weet hoe u deze klussen moet aanpakken, is dat zeker geen probleem. Er kunnen in de praktijk namelijk nogal wat zaken misgaan, zelfs als de schilderklus zelf is afgerond. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af wanneer ze het beste verftape kunnen verwijderen. Dit is belangrijk om te weten want het zal u toch niet gebeuren dat er direct schade aan een pas geverfd object ontstaat als gevolg van het verwijderen van afplaktape.

Waarom schilderstape gebruiken?

Het aanbrengen van schilderstape kost veel tijd en moet met precisie moet worden uitgevoerd. Na afloop wilt u de tape er zo snel mogelijk weer afhalen om het resultaat van het schilderwerk goed te kunnen bekijken. Veel mensen vragen zich dan ook af waarom ze schilderstape moeten gebruiken en overwegen zelfs om dit niet te doen. Het gebruiken van schilderstape is echter absoluut aan te raden. Door het gebruik van schilderstape kunt u de meest strakke randen gemaakt worden. Daarnaast zorgt dit tape voor een beschermende waarde voor het oppervlak rondom het schilderwerk. Het is belangrijk om een afplaktape van een goede kwaliteit te gebruiken. Deze verftape heeft immers een goede hechting (de verf zal er niet onderdoor lopen) maar zit ook weer niet té sterk vast aan de ondergrond waardoor er bij het verwijderen beschadigingen kunnen ontstaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de schilderstape uitsluitend op een droge- en stofvrije muur aanbrengt om beschadigingen te voorkomen.  

Wanneer is het beste moment om verftape te verwijderen?

Zoals aangegeven, hebben veel mensen de behoefte om de verftape direct na het afronden van de schilderklus te verwijderen om direct het resultaat van het schilderwerk te bewonderen. Dit is ook zeker de beste keuze. Hiermee voorkomt u onnodige beschadigingen aan de ondergronden. Een veelgemaakte fout is immers dat er veel te lang gewacht wordt met het verwijderen van de verftape. Als er gewacht wordt met het verwijderen van de verftape tot het moment dat de verf droog is, krijgt de verf de kans om in de tape te drogen. Hierdoor zal niet alleen de tape maar ook de verf losgetrokken worden.   

De beste manier om afplaktape te verwijderen

De beste manier om afplaktape te verwijderen is door dit gelijkmatig te doen. De beste keuze hierin is om de tape in een hoek van 30 tot 45 graden te verwijderen. Mochten er lijmresten op de ondergrond achterblijven, kunt u dit het beste verwijderen met stickerverwijderaar. 

Laat het over aan een professional

Als u de voorkeur heeft om de verfklus liever over te laten aan een professional staan de professionals van VenM Schilder- en stucwerken voor u klaar. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle