Uw woning een betonlook geven doet u zo

De betonlook is populair in het moderne woninginterieur en dat u nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden is logisch. Het geeft uw muur een stoer uiterlijk en gaat goed gepaard met de strakke lijnen van een moderne woning. Uw muur een betonlook geven hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar afhankelijk van het door u gewenste resultaat doet u er goed aan om een professional in te schakelen. Hoe u uw woning een betonlook geeft leest u in dit blog.

De betonlook zelf creëren

Het is zeker mogelijk om de betonlook zelf te creëren, maar een goed resultaat kan niet altijd gegarandeerd worden. Ook kan een expert veel meer variatie aanbrengen in een betonlook. Maar als u geen hoge eisen aan het resultaat stelt en tevreden bent met een plat resultaat, kunt u met de volgende tips aan de slag. Alle regels die van toepassing zijn om een perfect schilderresultaat te krijgen zijn namelijk niet van toepassing bij het maken van deze eigentijdse muur. De betonlook ontstaat door in alle richtingen te verven en vooral niet in nette lijnen te werken. Ook maakt u gebruik van verschillende kleuren om de look te perfectioneren. De donkere verf wordt aangebracht nog voordat de lichtere verf is opgedroogd, anders komt het abstracte effect niet goed tot zijn recht. Hoewel het er misschien op lijkt alsof het creëren van de betonlook op goed geluk gaat, is dat alles behalve waar.

Betonlook en -feel

Het grote nadeel van de abstracte manier van schilderen is dat u eigenlijk geen idee hebt hoe het eruit komt te zien. Ook krijgt u slechts een basic betonlook op uw muur, terwijl een vakman een meer premium look aan uw muur of plafond kan geven, iets wat u zelf simpelweg niet kunt repliceren. Een vakkundig schilder of stukadoor gebruikt namelijk een speciaal soort verf, die eigenlijk meer op pasta lijkt, en brengt deze aan op uw muur of plafond. Deze pasta geeft uw muur een bepaalde structuur die u niet kunt nabootsen als u zelf aan de slag gaat met enkel verschillende kleuren verf. Zo krijgt u niet alleen die typische betonlook, maar ook de feel van echt beton.

Laat uw muren of plafond aanpakken door een professional

U kunt dus altijd het beste een echte schilder of stukadoor vragen om uw woning van een betonlook te voorzien. Zoekt u een stukadoor die uw stucwerk in Breda en omgeving voor u uit handen kan nemen. Bij V&M Schilder- en stucwerken hebben wij de benodigde expertise, ervaring en het gereedschap om de betonstructuur in uw woning terug te laten keren. Neem contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken. Wij geven u graag professioneel advies en bespreken de mogelijkheden om een betonlook in uw woning te creëren.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle