Stucwerk in de keuken: tips en advies

De keuken is een plek in huis waar we veel tijd doorbrengen. Er wordt gegeten, maar ook koffiegedronken en natuurlijk gekookt. Een centrale plek in huis die natuurlijk ook bij de rest van het interieur moet passen. Heeft u al stucwerk in de andere kamers van uw woning of wilt u juist in de keuken een muur voorzien van stucwerk? In dit blog vertellen wij u meer over het stuccen van een keuken en de verschillende mogelijkheden die er zijn.

De veelzijdigheid van stucwerk

Er wordt vaak gedacht dat stucwerk alleen in de moderne inrichtingen past. Maar dat hoeft lang niet meer zo te zijn. Door middel van verschillende technieken is het mogelijk om patronen, figuren en reliëf in het stucwerk aan te brengen. Ook kan stucwerk in verschillende kleuren worden aangebracht en is in hoogglans of doffe varianten beschikbaar. Hierdoor kunt u de muren van uw keuken aan laten sluiten op de andere kleuren van uw interieur. Of u nu een moderne keuken, klassieke of een combinatie van deze twee stijlen heeft; dankzij veelzijdige eigenschappen kan stucwerk in ieder soort keuken. Veelgebruikte soorten stucwerk voor de keuken zijn:

  • Betonlook: Geschikt voor de moderne keukens. Stoer en industrieel.
  • Spachtelputz: Geeft de muren een reliëf. Kan in diverse kleuren geleverd worden.
  • Pleisterwerk: Pleisterwerk is strak stucwerk. Ook wel sauswerk genoemd. Verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren.

Praktisch en hygiënisch

Traditioneel wordt er voor tegels in de keuken gekozen. Met name rond het fornuis en de gootsteen. Niet verwonderlijk, want tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en af te doen met een doekje. Toch is het ook mogelijk om de muren van uw keuken volledig te laten stuccen. Dankzij de waterafstotende laag kunt u hem gewoon schoonmaken en onderhouden zoals bij een betegelde wand. Bovendien heeft u met een gestucte muur geen voegen waar vocht en vuil zich kunnen nestelen. Het is ook mogelijk om tegelwerk met stucwerk te combineren. Bijvoorbeeld een voor de helft betegelde muur en voor een andere helft gestuct.

Aanpassen wanneer u dat wilt

Raakt u na verloop van tijd uitgekeken op uw gestucte muur? Dan is het, anders dan bij tegels of behang, veel makkelijker om de muur een nieuwe uitstraling te geven. Dit kan natuurlijk ook als u wit stucwerk heeft en er per ongeluk een saus of vloeistof tegenaan laat vallen. Een gestucte muur kan dan gewoon overgeschilderd worden in een nieuwe kleur.

Tip: Schakel een vakman in!

Het stuccen van een muur is een precisieklus. We raden het dan ook aan om hiervoor altijd een vakman en specialist in te schakelen, zodat u altijd gegarandeerd bent van een hoogwaardige kwaliteit. Bent u op zoek naar een professional voor uw stucwerk in Breda of omgeving? V&M Stuc- en Schilderwerken voert deze klus graag voor u uit. Wij geven uw keuken weer een geheel nieuw gezicht. Een strak resultaat is wat telt. Neem vandaag nog contact op en plan een afspraak met ons in.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle