Stucen over glasweefsel

Stucen over glasweefsel doet u wanneer u uw glasweefselbehang niet meer mooi vind of wanneer het niet past bij uw nieuwe interieur. Het is dan de hoogste tijd om uw muren of plafond eens een make-over te geven. Stucen is daarbij één van de vele mogelijkheden om dit te doen. Stucwerk is ideaal omdat het bijna over alle materialen mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan glasvlies of glasweefsel. In dit artikel leggen we u uit hoe u kunt stucen over glasweefsel.

Stucen over glasweefselbehang: wat betekent dat precies?

Kort maar krachtig gezegd is stucen het afwerken van een wand of plafond. Stucwerk is een duurzame oplossing dat u op heel veel verschillende manieren doet, zowel binnen als buiten. Op die manier is er altijd wel een stucwerk dat past bij uw wensen. Met stucen zorgt u ervoor dat een oppervlakte van een bepaalde muur of wand weer egaal wordt gemaakt. Dit wordt doorgaans gedaan door middel van een laag van cement of gips.  

Realiseer uw gloednieuwe wand of plafond

Wanneer een wand of plafond eenmaal glad is gestreken, heeft u de mogelijkheid om deze daarna verder af te werken met bijvoorbeeld een likje verf of glasweefselbehang. Zo kiest u bijvoorbeeld een kleur verf dat matcht met de banken in uw woonkamer of een behang met een vrolijk bloemenpatroon erin. Dit geeft uw woning meteen een flinke opknapbeurt! Mocht het voorkomen dat de verf op den duur niet meer mooi op de muur zit of dat het behang langzaam loslaat, dan is vernieuwing binnen no-time geregeld. U kunt namelijk net zo eenvoudig stucen over glasweefselbehang als over verf.

Is stucen over glasweefsel hetzelfde als glasvlies?

Veel mensen verwarren glasweefsel met glasvlies. Al lijkt het qua structuur erg op elkaar, er zijn toch wel degelijk verschillen. Stucen over glasweefselbehang ligt daarmee net wat anders dan over glasvliesbehang. Glasweefsel is gemaakt van gewoven glasvezel en heeft daarmee is de structuur nét iets dikker en stootvaster dan dat van glasvlies, gemaakt van normaal glasvezel. Daarnaast is glasweefsel makkelijker van de muur te halen dan glasvlies.

Neem de juiste stappen

Wij adviseren daarom ook om eerst het oude behang eraf te halen voordat u gaat stucen over glasweefsel. Maar dit is dus niet noodzakelijk. Bij glasvlies kunt u gewoonweg meteen aan de slag met stucen omdat de structuur al egaal en glad is van zichzelf. Stucwerk is dus bij beide materialen mogelijk, alleen moet u bij stucen over glasweefsel nét wat meer moeite doen.

Samen voor het beste resultaat

Bij VenM streven wij altijd naar een zo optimaal mogelijk resultaat. Dit doen we door de krachten van onze diensten als schilder en stukadoor te bundelen. Wij zijn daarmee perfect op elkaar ingespeeld en geven onze klanten op die manier de beste service. Wat uw klus ook is, wij zorgen ervoor dat wij het kunnen klaren. Neem vrijblijvend contact op als u informatie of advies nodig heeft of vraag een gratis offerte aan. Wij staan voor u klaar!

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle