Schilderen zonder strepen

Schildert u voor het eerst? Dan kan het lastig zijn om strepen te voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal trucs die u kunt toepassen om ervoor te zorgen dat u schilderwerk mooi strak blijft. In deze blog leert u schilderen zonder strepen te maken.

Een streeploos resultaat begint met de juiste kwasten

Rolkwasten zijn ideaal voor het aanbrengen van verf op grotere oppervlakken, zoals muren en plafonds. Verfkwasten zijn beter geschikt voor kleinere oppervlakken, zoals deuren en ramen. Gebruik altijd de juist kwast voor de juiste taak, zo vermindert u de kans op strepen aanzienlijk. Als u met een kleine kwast een groot oppervlakte probeert te verven, kost dit meer tijd. Hoe meer tijd er tussen zit, hoe groter het risico dat een deel van de verf opdroogt voordat u klaar bent met het gehele vlak. Dit kan ervoor zorgen dat er strepen zichtbaar worden.

Onze tip is dus: schilder een oppervlak zo snel mogelijk en met de juiste kwast zodat de verf mooi egaal aangebracht kan worden. Zo ziet alles er hetzelfde uit op het moment dat u aan het verven bent. Dit zorgt ervoor dat u goed kunt zien of u ergens lichter overheen bent gegaan dan andere plekken.

Hoe schilder ik zonder dat er strepen verschijnen?

Het is belangrijk om uw kwast uit te drukken voordat u begint met verven, omdat dit ervoor kan zorgen dat er strepen in de verf ontstaan. Daarnaast is het aan te raden om de verf in één beweging aan te brengen.  Zorg ervoor dat u de verf goed mengt en gebruik een kwast of roller die, zoals gezegd, niet te nat van de verf is. Begin altijd in het midden van de muur en werk naar boven en naar beneden toe.

Ook is het belangrijk om op de zon te letten tijdens het verven, want als de zon op verf valt kan deze snel uitdrogen. Dit kan voor strepen in de verf zorgen als je een kleurverschil ziet en nog een keer over een gebied heengaat waar je al geweest was. De luchtstroming draagt ook bij aan hoe snel verf opdroogt, dus als je in een winderige omgeving verft, kan dit ervoor zorgen dat de verf sneller droogt en strepen achterlaat.

Kwalitatieve verf voor een streeploos resultaat

Hoogwaardige verf doet wonderen

Om een strak resultaat te realiseren zonder strepen, kiest u een verf die speciaal is ontworpen voor de ondergrond die u gaat schilderen. Dit kunnen muren of plafonds zijn, maar ook hekwerken of kozijnen bijvoorbeeld. Kies de juiste kleur door eerst een kleine tester te kopen en deze op verschillende plekken aan te brengen. Een kleur of specifieke verf kan mooi lijken in de winkel maar minder bevallen in uw eigen huis.

Laat de verf minimaal 24 uur drogen voordat u oordeelt over de kleur. Pas dan is alles goed opgedroogd en weerspiegelt het de ware kleur.

Meer advies of vragen?

Met bovenstaande adviezen kan in principe iedereen aan de slag. Is schilderen alleen niks voor u of bent u niet in staat om zelf het schilderwerk uit te voeren? Dan kunt u rekenen op de vakkundigheid van onze schilder in Teteringen en omgeving. Voor u een uitdaging, voor ons dagelijkse kost!

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle