Nieuwbouwwoning wel of niet stuccen?

Net een nieuwe woning of appartement gekocht? Gefeliciteerd, het kopen van een huis is altijd een bijzondere gebeurtenis. Toch bent u nog niet klaar na het kopen van de woning. Er zal nog het een en ander moeten gebeuren om alles netjes af te werken. Het afwerken van de wanden en het plafond, bijvoorbeeld. Stucwerk zorgt voor een mooi strakke uitstraling. Maar is het verstandig om een nieuwbouwwoning te stuccen, of niet? U leest het in ons blog, waarin we de voor- en nadelen van stuccen bij nieuwbouwwoningen op een rijtje zetten.

Nadelen van stucwerk bij nieuwbouw

U heeft vast wel eens gehoord van problemen met scheuren in stucwerk na het stuccen van een nieuwbouwwoning. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat u dit blog nu leest. De problemen waar u over gehoord heeft, ontstaan door het uitzakken van een nieuwe woning. Na de bouw staat een huis niet direct strak op de fundering, hierdoor zakt het huis nog enkele millimeters. Deze verzakking zorgt ervoor dat er minuscule scheurtjes kunnen ontstaan in wanden en in het plafond, die in het ergste geval kunnen uitgroeien tot goed zichtbare scheuren. Een ander probleem dat zich voordoet ontstaat door het vocht dat achterblijft na het waterdicht maken van de woning.

De oplossing

Door uw huis langzaam op te warmen voorkomt u dat het vocht voor problemen gaat zorgen. Stook nooit de verwarming op, want juist dan ontstaan scheuren. Met één of twee graden per dag de temperatuur laten toenemen is het best. Het scheuren van stucwerk bij nieuwbouw is tegenwoordig geen probleem meer. Dankzij moderne ontwikkelingen zijn fabrikanten in staat gebleken om flexibelere materialen te gebruiken, waardoor het stucwerk niet onder spanning komt te staan en dus ook niet zal scheuren. Mogelijk ontstaan er een aantal kleine scheurtjes, maar die zijn goed te repareren door een ervaren stukadoor.

Stucwerk door professional

Door uw stucwerk in Breda door een ervaren en kundige stukadoor te laten uitvoeren bent u zeker van het beste resultaat. Door de beste materialen te gebruiken zorgt hij ervoor dat het stucwerk veel kan hebben en niet zomaar scheurt. Ga met uw stukadoor in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Deze kan u adviseren en weet precies welke oplossing geschikt is voor uw situatie.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle