Muurverf aanbrengen op stucwerk

Gestucte muren of plafonds zorgen ervoor dat deze een nette en strakke uitstraling krijgen. Het is daarna wel noodzakelijk om deze af te werken. U kunt kiezen de muren te behangen of te schilderen. Dit kunt u natuurlijk zelf, maar u kunt dit ook overlaten aan een professionele schilder. Het is echter niet mogelijk om zomaar een pas gestucte muur te schilderen. Er zijn een aantal belangrijke zaken waarop u moet letten bij muurverf aanbrengen op stucwerk. We vertellen in dit blog wanneer het tijd is om stucwerk te schilderen en hoe u dit op de beste manier aanpakt.

Laat het stucwerk goed drogen voordat u muurverf aanbrengt

We begrijpen dat u zo snel mogelijk het oppervlak wat gestuct is van een mooie verflaag wilt voorzien. Een likje verf doet namelijk wonderen voor de sfeer in uw interieur. Toch is het raadzaam om het stucwerk eerst goed te laten drogen. Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens het droogproces. Het is een eenvoudige manier om uiteindelijk het beste eindresultaat te creëren. Begint u te vroeg met schilderen dan bestaat de kans op scheuren. Dit wilt u voorkomen. De droogtijd van stucwerk hangt af van een aantal factoren, er is dus geen vaste droogtijd die voor ieder type stucwerk geldt. Over het algemeen kan de vuistregel; 1mm stucwerk = 1 dag drogen worden toegepast. Hoe dikker de stuclaag, hoe langer de droogtijd.

Voorstrijken van stucwerk is essentieel

De volgende stap die ondernomen moet worden na het drogen, is het voorstrijken van het stucwerk. Vooral bij nieuwbouwhuizen is voorstrijken van stucwerk essentieel. Gestucte muren of plafonds hebben een zuigende werking en een gladde ondergrond. Hierdoor zal de muurverf niet goed hechten en dekken. Om dit te voorkomen zult u voorstrijk aan moeten brengen op het gestucte oppervlak. De muurverf zal beter tot zijn recht komen dankzij deze speciale behandeling, en vlekken en baanvorming zullen niet zichtbaar worden. Voorstrijk heeft minder lang nodig om te drogen dan stucwerk. Ga pas schilderen wanneer deze écht droog is. De gemiddelde droogtijd van voorstrijk bedraagt 8 uur.

Muurverf aanbrengen op stucwerk doet u zo

Pas wanneer de voorstrijk droog is kunt u beginnen met muurverf aanbrengen op het stucwerk. Haal kwalitatieve kwasten, rollers en muurverf in huis. Zorg er tevens voor dat de muren en/of plafonds die niet geschilderd moeten worden afgeplakt zijn met schilderstape en dat meubels bedekt zijn of aan de kant zijn gezet. Roer met een roerhoutje in de door u gekozen muurverf goed door en giet wat verf in de verfbak. We raden het aan om eerst met een kwast langs de hoeken en afgeplakte banen te schilderen. Daarna kunt u met een roller lange banen maken. Werk in vlakken en schilder van boven naar beneden. Zorg ervoor dat u meerdere keren over dezelfde baan schildert. Hiermee voorkomt u baanvorming. Verwijder zodra u klaar bent met het aanbrengen van muurverf op stucwerk het tape. Dit voorkomt beschadigingen aan overige oppervlaktes. Laat de muurverf goed drogen. U heeft nu prachtig geschilderde muren.

V&M Schilder- en stucwerken helpt u graag

Vindt u schilderen een lastige klus en wilt u dit liever aan een deskundige overlaten? V&M Schilder- en stucwerken kan deze taak van u overnemen. Stucen vraagt om vakkennis en de juiste techniek. Wij hebben stukadoors in Bavel en omgeving die vakkundig verschillende stucwerken voor u kunnen uitvoeren. Natuurlijk kunt u ook ons inschakelen voor schilderwerken. Voor meer informatie over onze diensten kunt u direct contact opnemen.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle