Laat uw badkamer stuccen: hygiënisch en origineel

Er zijn meerdere manier om een badkamerwand af te werken. Vaak wordt er gekozen voor wandbetegeling. Het stuccen van uw badkamer is echter een goed alternatief en op sommige vlakken zelfs beter dan tegels. Zo is stucwerk hygiënischer en bovendien zorgt het voor een originele uitstraling van uw badkamer. Ideaal voor een industrieel of modern interieur. Welke voor- en nadelen gepaard gaan met het stuccen van een badkamer leggen we hieronder uit. Lees dit blog om alles te weten te komen over stucwerk in de badkamer.

Waarom stucwerk in de badkamer een goed idee is

Buiten de esthetische voordelen heeft het stuccen van uw badkamer ook een groot praktisch voordeel. In tegenstelling muurtegels heeft stucwerk geen naden en voegen. Hierdoor kan vuil zich niet makkelijk aan uw muur hechten. De voegen zijn meestal toch de eerste plekken waar de aanwezigheid van vuil, in de vorm van schimmel, zichtbaar is. Geen probleem bij stucwerk, want dit is volledig naadloos.

Naast dit praktische voordeel heeft het stuccen van uw badkamer dus een uiterlijke meerwaarde. Stucwerk ziet er strak en modern uit en kan op veel verschillende manier aangebracht worden. Denk aan patronen of abstracte vegen die een muur een interessante aanblik kunnen geven. U kunt de gestucte muren bovendien combineren met stucwerk in het bad of de wastafel.

Wat u moet weten

Een badkamer kan met twee verschillende mortel gestuct worden. Waterbestendige mortel kan in vochtige ruimtes gebruikt worden, zoals de badkamer is, maar mag niet in direct contact met water komen. Waterdichte mortel mag dat wel en is daarom ook geschikt voor gebruik op natte plekken in de badkamer. Wilt u de doucheruimte of wastafel stuccen? Dan gebruikt u het best een waterdichte mortel. Laat dit aanbrengen door een ervaren stukadoor, want alleen dan kan een waterdicht resultaat gegarandeerd worden. De stukadoor gebruikt hier namelijk een speciale techniek voor. Stuccen met waterdichte mortel is hierdoor arbeidsintensiever dan stuccen met waterbestendige mortel, waardoor het vanuit financieel opzicht niet aantrekkelijk is om de hele badkamer met waterdichte mortel te stuccen.

Meer weten?

Heeft u interesse in stucwerk in uw badkamer? Geef uw badkamer een eigentijdse look met stucwerk en maak u geen zorgen over schimmel en ander vuil. Voor uw stucwerk in Etten-Leur kunt u het best een ervaren stukadoor inschakelen. Heeft u nog geen goed beeld van wat u allemaal kunt doen met stucwerk in uw badkamer? Kijk dan eens rond op het internet, u kunt hier veel inspiratie opdoen.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle