Hoelang moet stucwerk drogen voor het schilderen?

Stucwerk is tegenwoordig populairder dan het ooit geweest is. Een strakke afwerking van het interieur is een belangrijk onderdeel van de moderne stijl en bovendien is het een relatief goedkope vorm van wandafwerking. Maar wanneer u kiest voor stucwerk komt u waarschijnlijk ook voor een uitdaging te staan op het gebied van plannen en organiseren. De schilder kan immers pas aan de slag als de stukadoor klaar is met zijn werk. Dus is het wel handig als u precies weet wanneer de stukadoor komt en hoeveel tijd hij nodig gaat hebben. Zo voorkomt u dat het werk in uw huis in een vloeiend proces wordt afgerond. In dit artikel leest u hoelang stucwerk moet drogen voor er geschilderd kan worden.

Hoelang stucwerk laten drogen voor het schilderen?

Is de stukadoor net klaar met het afwerken van de laatste muur in uw huis? Dan raden we het niet aan om hier direct overheen te schilderen. Stucwerk heeft namelijk tijd nodig om te drogen. De vraag is dan: hoelang moet ik wachten tot het stucwerk voldoende gedroogd is om te schilderen? Dat hangt af van de dikte van het stucwerk. Een vuistregel die u kunt volgen is: per millimeter stucwerk is een dag droogtijd nodig. Let op: stucwerk kan er droog uitzien en aanvoelen, dat betekent echter niet dat de binnenkant van het stucwerk ook volledig droog is. Daarom is het volgen van onze vuistregel een goed uitgangspunt.

Wat kunt u doen tijdens het drogen van de muren?

Wanneer de stukadoor klaar is met het stuccen van een ruimte gaat het drogen vrijwel vanzelf. U hoeft niet aan de slag met heaters of ventilatoren, maar het is wel aan te raden om de ruimte voldoende te ventileren en de temperatuur in huis stabiel te houden. De ramen op een kiertje en de radiatoren op een lichte stand zorgt ervoor dat het droogproces optimaal verloopt. Wanneer een stukadoor meerdere dagen bezig is, kan het zijn dat een deel van het stucwerk al te schilderen is. Zo hoeft het werk niet lang stil te liggen na het stuccen.

V&M: het beste van beide werelden

V&M is gespecialiseerd in zowel stuccen als schilderen. Ideaal dus, want wij weten precies wat de optimale droogtijd voor uw stucwerk is en wanneer we het beste kunnen beginnen met schilderen. U hoeft geen lastige planning te maken om te voorkomen dat een schilder een stukadoor elkaar in de weg lopen of op elkaar hoeven te wachten. Voor schilder- en stucwerk in Etten-Leur en omgeving bent u bij V&M dan ook aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
© 2021 | Design door Dubbel & Dwars Online Oplossingen | www.dubbelendwarsonline.nl
chevron-downmenu-circle