Een plafond stucen? Dit moet je weten.

Kan jouw plafond wel een frisse laag gebruiken? Dan is het een optie om zelf aan de slag te gaan. In de praktijk is zelf stucen namelijk mogelijk. In dit artikel lees je wat belangrijk is om te weten voordat je aan de slag gaat. Is het de eerste keer dat je gaat stucen? Doe dit dan op een muur/plafond uit het zicht. Experimenteren in de woonkamer of een andere kamer die belangrijk is binnen het huis, raden we je af. Daarbij moet je niet verwachten dat je hetzelfde resultaat krijgt als bij een ervaren stukadoor.

Deze materialen heb je nodig

Doorgaans staat het stucwerk voor een plafond bekend als een fysiek zware klus. Nu is het natuurlijk een mooie uitdaging om zelf letterlijk de handen uit de mouwen te steken. Daarom is het ook van belang om te weten wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Om goed van start te gaan met het stucwerk heb je wel een aantal basismaterialen nodig. Het advies; pak de auto richting de bouwmarkt want daar zijn een hoop stucmaterialen te vinden. Allereerst heb je voorstrijk hechtlaag en voorstrijk grondeer nodig. Dit is vanzelfsprekend belangrijk bij het voorstrijken van het plafond. Vervolgens heb je stucmiddel nodig. Er is online een hele lijst te vinden  met verschillende types stucmiddel. Multi stuc, pro stuc, gipsmortel zijn allemaal opties. Afhankelijk van de ondergrond bepaal je het type stucmiddel. Je hebt daarnaast ook duape, stucloper, afplaktape, een mixer, speciekuip, spackmes en nog veel meer nodig. Een flinke lijst dus. Wil je exact weten wat je nodig hebt? Een ervaren stukadoor als VenM kan je ondersteunen in het stucwerk.

Ik ga zelf mijn plafond stucen

Heb je alle benodigde materialen in huis en wil je het proberen om je plafond te stucen? Dan is het handig om de volgende stappen te ondernemen. Allereerst begin je met het voorstrijken van de ondergrond. Hiermee maak je het plafond klaar voor het stucwerk. Verwijder bijvoorbeeld oude lijmresten en zorg dat alles goed stofvrij is. Vervolgens maak je het stucmiddel aan. Dit doe je met een mixer in de speciekuip. Mix goed door zodat de klonten in de massa zijn verdwenen. Is het stucmiddel goed klontvrij? Dan kun je het gaan aanbrengen op het plafond. Behoud een goed tempo in het aanbrengen en zorg dat het gehele plafond is bedekt. Hierna kun je het plafond strak strijken met een reilat. Is je stuclaag egaal? Ga nu aan de slag met een spackmes. Maak alle gaatjes en oneffenheden glad. Tot slot schuur je het plafond op en herhaal je het sponzen en strak strijken.

De ervaren stukadoor kan altijd helpen

Ben je geschrokken van de werkzaamheden of wil je toch hulp van een ervaren stukadoor? Dan ben je bij VenM Schilder- en stucwerken aan het juiste adres. Met jarenlange ervaring gaan zij geen klus uit de weg en kunnen zij jou ten alle tijden voorzien van een perfect resultaat. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle