Buiten schilderen in de winter

Wanneer het weer buiten guur is, is het verleidelijk om binnen te blijven en de klusjes voor een andere keer te bewaren. Maar soms moet u toch naar buiten, bijvoorbeeld om een muur of hek te verven. Hoe pakt u dat aan? Wij geven u tips en trucs om buiten te schilderen in de winter.

Buiten schilderen met natter weer

Wanneer het buiten natter weer is, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw verf niet beschadigd. Er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen. Zorg ervoor dat uw verfkwast of -roller droog is voordat u begint met verven. Wrijf de kwast of roller in een doek om eventuele vochtige plekken te verwijderen. Ook is het belangrijk om een verfsoort te kiezen die geschikt is om aan te brengen in natter weer. Het is verstandig om hier een deskundige bij in te schakelen, die u kan adviseren over de verfsoorten die voor uw situatie geschikt zijn. Bij de meeste bouwmarkten zal iemand u kunnen adviseren welke verf geschikt is voor uw specifieke project.

Buiten schilderen met koud weer

Wanneer het weer koud is, kan de verf sneller opdrogen en kan het moeilijker zijn om een mooi egaal resultaat te krijgen. We adviseren om alleen buiten te schilderen als de temperatuur boven het vriespunt ligt. De verf van tegenwoordig is prima bestand tegen de kou. Om te voorkomen dat u met uw buitenschilderwerk het beste resultaat behaalt, past u  de volgende tips toe:

  • Zorg ervoor dat de muur of het houtwerk droog is voordat u begint met sauzen. Als er water op de muur of het houtwerk staat, zal de verf niet goed hechten en is er kans op strepen.
  • Breng de verf aan met lange, soepele bewegingen. Dit voorkomt strepen in de verf.
  • Gebruik een primer of grijsstift om oneffenheden in de muur of het houtwerk op te vullen. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht en minder kans heeft om los te laten.

Ook is het natuurlijk goed om rekening te houden met het feit dat u lang in de kou zult verkeren voor een grote schilderklus. Daarom is het ook onmisbaar om een goede jas of warme werkkleding te hebben voordat u aan de klus begint. U wilt immers een net geschilderde muur, niet verkouden worden!

Zelf klussen en veiligheid

Wanneer u besluit om zelf aan de slag te gaan met klussen in de winter, is veiligheid altijd belangrijk. Zorg ervoor dat u de volgende tips in acht neemt.

  • Wees voorzichtig met elektrische apparaten zoals stofzuigers en schuurmachines. Zorg ervoor dat er geen water in de buurt is en maak gebruik van stopcontactdoosbeschermers wanneer mogelijk.
  • Gebruik altijd antislipmatjes of in ieder geval traptreden met rubberen antislip laag. Dit voorkomt dat u in de winter wanneer het glad is uitglijdt tijdens het buiten schilderen.
  • Zorg ervoor dat er altijd iemand in huis aanwezig is wanneer u gaat klussen om eventuele ongelukken op te merken en direct hulp toe te passen waar nodig.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer tips en trucs over het buiten schilderen of klussen in de winter? Lees dan deze blog regelmatig. We komen frequent met nieuwe posts vol handige weetjes!

Kwaliteit, vakmanschap en service, daar staan wij voor!
Vrijblijvende Offerte
Footer_VenM_2Footer_VenM_1
Website door Webbedrijf
chevron-downmenu-circle